filoscoles.jpg-150x150

Filoscoles

Filosofia 3-18

Amb l’objectiu de millorar la cohesió social, la comprensió lectora, l’expressió oral i que els nostres alumnes aprenguin a estructurar la seva manera de pensar i argumentar les seves idees, el curs 2009-10 l’escola Delta va posar en marxa en el centre el projecte Filosofia 3-18 i ara forma part de la xarxa de centres educatius “FILOSCOLES”. Aquest centres destaquen pels bons resultats que estan obtenint en les avaluacions externes que es fan des del Departament d’Ensenyament. És un projecte que té continuïtat fins als 18 anys al nostre centre d’enseyaments secundaris Cingle.

IMG_9402 copia
IMG_9879 copia

Escola Verda

Amb la finalitat d’afrontar, des de l’educació els nous reptes i valors de la sostenibilitat, estem adherits al programa “Escoles Verdes” i formem part de la XEST ( Xarxa d’Escoles Verdes per a la Sostenibilitat de Terrassa). Així doncs, des del curs 2011-2012, preparem la nostra escola per a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre ( currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.) i a promoure la participació i la implantació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.

Escola Trilingüe

Al curs 2013-14 l’escola Delta va engegar un nou repte. Tenint en compte les necessitats de la nostra societat actual, està quedant de manifest que només els joves més ben preparats són els que s’ensurten millor d’aquesta situació de crisis que ens està afectant a tots, però sobretat als que s’han d’incorporar al món laboral. També sabem que sovint cal que estiguin disposats a marxar a l’estranger per treballar o per continuar formant-se- Així doncs, l’escola Delta, avançat-se a aquests nous reptes, va fer una aposta de futur encaminant-se cap a un projecte trilingüe. Seguint la metodologia AICLE ( Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) augmentat de manera substancial el nombre d’hores en què l’anglès ha passat a ser llengua vehicular d’altres matèries no lingüístiques. Això es tradueix en un augment d’hores d’anglès que supera el 20% en Ed. Infantil fins arribar al 30% en Ed. Primària. A més, durant bona part del curs els alumnes reben el suport d’un auxiliar de conversa nadiu, que els ajuda a millorar la seva expressió oral i a començar a enfrontar-se a situacions reals de conversa en aquesta llengua. A més, el curs passat es va iniciar el taller de cuina en anglès “Enjoy Cooking”, una divertida manera d’aprendre anglès cuinant que va tenir molt èxit i que per tant, tindrà continuïtat en els nostre centre.

IMG_9298 copia
IMG_8875 copia

Programa "Thao"

Des del curs 2011-12, els alumnes de la nostra escola participen de manera activa en el “Programa Thao”, un programa que té com a objectiu principal reduir l’obesitat infantil. Així doncs, a l’escola fomentem els bons hàbits alimentaris i l’activitat física regular. Mitjançant el disseny i desenvolupament de programes, projectes, accions i campanyes a llarg termini basades en la comunitat, la Fundació Thao utilitza tots els mitjans disponibles per tal d’influir en la societat per aconseguir provaocar canvis de comportament que ajudin a solucionar aquest problema que en un percentatge elevat, pot afectar en el futur dels nostres infants

eduCAT 2.0

Integrem les TIC ( Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) en el procés d’ensenyament-aprenentatge com a anticipació al projecte eduCAT 2.0 (aplicat a l’ensenyament secundari), amb la utilització de PDI (Pissarra Digital Interactiva) a CS i projectors i equips de so en la resta de les aules, així com connectivitat a Internet i la utilització a l’aula de llibres webs als nivells de primària.
Els alumnes s’inicien en l’ús de les TIC en Ed. Infantil de manera progressiva per tal de començar a assolir la competència digital que tanta importància tindrà en el seu futur.

IMG_9859 copia
IMG_1551

Robòtica

Un dels canvis metodològics més importants que està experimentat el món educatiu és la introducció de noves eines tecnològiques a l’aula, i una d’elles és la robòtica. Aquesta tecnologia s’està fent cada cop més present i necessària en la nostra vida quotidiana.
La robòtica és una ciència multidisciplinar que utilitza recursos i coneixements d’altres ciències com per exempre la mecànica, matemàtiques, informàtica, energia i intel.ligència artificial, i permet treballar diverses matèries transversalment com per exemple les ciències, tecnologia, matemàtiques, lectura i escriptura en diferents llengües (cal tenir en compte que el llenguatge de programació, en moltes ocasions, utilitza com a llengua l’anglès), etc. A més, permet treballar capacitats com la motricitat fina i l’escriptura, millorar en el coneixement i domini del cos, en el moviment i la coordinació, la comunicació i l’expressió a l’hora d’explicar els projectes, i el fet que es treballi en moltes ocasions en grup, fomenta el respecte vers els altres i la importància del treball en equip.
A l’escola Delta i Cingle hem apostat per oferir aquest nou projecte a tots els nostres alumnes, per la qual cosa, hem elaborat una programació vertical de la robòtica al llarg de tots els nivells educatius, començant en Ed. Infantil amb el robot Bee-Bot per continuar en Ed. Primaria amb “Sratch” com a llenguatge de programació i els robots de Lego WeDo fins a 4t i i de Lego Mindstorms en CS i estudis de secundària i Batxillerat al Cingle.