Robòtica

Un dels canvis metodològics més importants que està experimentat el món educatiu és la introducció de noves eines tecnològiques a l’aula, i una d’elles és la robòtica. Aquesta tecnologia s’està fent cada cop més present i necessària en la nostra vida quotidiana.
La robòtica és una ciència multidisciplinar que utilitza recursos i coneixements d’altres ciències com per exempre la mecànica, matemàtiques, informàtica, energia i intel.ligència artificial, i permet treballar diverses matèries transversalment com per exemple les ciències, tecnologia, matemàtiques, lectura i escriptura en diferents llengües (cal tenir en compte que el llenguatge de programació, en moltes ocasions, utilitza com a llengua l’anglès), etc. A més, permet treballar capacitats com la motricitat fina i l’escriptura, millorar en el coneixement i domini del cos, en el moviment i la coordinació, la comunicació i l’expressió a l’hora d’explicar els projectes, i el fet que es treballi en moltes ocasions en grup, fomenta el respecte vers els altres i la importància del treball en equip.
A l’escola Delta i Cingle hem apostat per oferir aquest nou projecte a tots els nostres alumnes, per la qual cosa, hem elaborat una programació vertical de la robòtica al llarg de tots els nivells educatius, començant en Ed. Infantil amb el robot Bee-Bot per continuar en Ed. Primaria amb “Sratch” com a llenguatge de programació i els robots de Lego WeDo fins a 4t i i de Lego Mindstorms en CS i estudis de secundària i Batxillerat al Cingle.
IMG_1551